Budapest Panoráma Sétarepülés - 30 percben

 

Budaörsi∗ repülőtérről a felszállást követően körülbelül a második percben már a Lágymányosi híd felett repülünk és a lábunk előtt hever a Várnegyed, a Mátyás Templom a Szabadság-szobor és tiszta idő esetén gyönyörködhetünk egész Budapest látványában. Innen egy fordulóval a Széchenyi hegy fölött a János hegyi Kilátó érintésével átrepülünk a Margit sziget fölé, ahonnan a Parlamentre és a Belvárosra van kitűnő kilátás. Itt a repülési magasságunk tenger szint felett 600 méter, ami 200 emelet magas épületnek felel meg, így ez a látvány egyenlőre csak sétarepüléssel érhető el. :)

Itt igény szerint tehetünk egy pár kört, vagy tovább repülünk a Duna vonalában egészen a Megyeri hídig, majd a Lupa sziget fölött megfordulunk és választható útvonalon visszarepülünk a kiindulási reptérre. Ez lehet akár a Margit sziget felett, akár a Budakeszi, farkashegyi repülőtér, Biatorbágy és Törökbálint érintésével.

Ezen az útvonalon tiszta idő esetén akár az Alacsony Tátrát (Szlovákia) és a Velencei tavat is látni lehet, párásabb idő esetén északi irányba kb. a Vác feletti Naszály hegyig, déli irányba Százhalombattáig lehet ellátni, de mindenképpen egész Budapestet látni fogjuk.

 

Az útvonal elérhető a Gödöllői, Dunakeszi és Farkashegyi valamint a Tököli repülőtérről is.

 

Az alábbi videó egy fél órás Szentendre - Budapest Panoráma sétarepülés, Dunakeszi indulással, 8x-os gyorsításban.

 

 

Visegrádi Vár és a Dunakanyar - 30 percben

 

A Dunakeszi repülőtérről felszállva egyből a Szentendrei sziget déli része felett repülünk, innen látszik egész Budapest, a Megyeri híd, az Óbudai, a Visegrádi hegység, a Pilis és a Vác fölötti hegy, a Naszály is. Északi irányra fordulva a Szentendrei sziget felett repülünk tovább, Szentendre, Tahitótfalu, Dunabogdány érintésével. A Visegrádi hegység a lábunk alatt hever, itt kicsit magasabbra, 2500 lábra emelkedünk, a hegyek egyre kisebbek lesznek alattunk és a Visegrádi Vár megpillantásával egy időben kirajzolódik alattunk a Dunakanyar, ahogy a Börzsöny legdélebbi részét megkerülve egy 180 fokos kanyart tesz meg. A Visegrádi vár fölött teszünk pár kört és innen egyenesen visszarepülünk a kiindulási repülőtérre. Visszafele úton gyönyörködhetünk, ahogy Kisoroszi felett a Dunát kettévágja a Szentendrei sziget északi része, a már-már legendás Szigetcsúcs. Lenyűgöző látványban lehet részünk, kis bányatavak, golfpályák, erdők, lovardák, szántók, falvak, városok és sok-sok hétköznapi dolog változik át madártávlatból bámulatosan szép festői tájjá. 

 

∗Az útvonal elérhető a Gödöllői, Budaörsi, Farkashegyi és Tököli repülőtérről is.

 

Az alábbi videó egy fél órás sétarepülés Dunakesziről a Dunakanyarba, 8x-os gyorsításban. 

 

 Budapest + Dunakanyar + Esztergom útvonal

1 órás sétarepülő program

 

Az egy órás sétarepülés alatt a Budapest Panoráma + Visegrádi Vár + Dunakanyar útvonalat repüljük le, aminek a leírását fentebb olvashatja. Opcióként még tehetünk egy kitérőt Esztergom városa fölé is. 

Az útvonal elérhető a Budaörsi, Farkashegyi (Budakeszi), Tököli, Dunakeszi és Gödöllői repülőterekről.

Az alábbi videó egy 1 órás sétarepülés Budaörsi repülőtérről, Esztergom - Párkány - Dunakanyar - Visegrád - Budapest útvonalon.

 

Az alábbi videó egy 1 órás sétarepülés, Dunakeszi indulással, Visegrád - Dunakanyar - Esztergom - Budapest útvonalon, télen.